Журавлинний мус з манкою – це дуже ніжний, красивий і смачний десерт. До того ж, він зовсім не містить жиру…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати журавлинний мус з манкою
1. В каструлі, що не окислюється, гарненько розминаємо журавлину. Додаємо 100 мл кип’яченої води і віджимаємо сік в окрему мисочку.
2. Ягоди заливаємо залишком кип’яченої води і ставимо на великий вогонь. Додаємо цукор, доводимо до кипіння і проварюємо кілька хвилин. Потім відвар проціджуємо, віджимки ягід викидаємо.
3. В отриманий відвар додаємо манну крупу ТМ «Жменька», доводимо до кипіння і варимо густу кашу на слабкому вогні, час від часу помішуючи.
4. Готову манку остуджуємо до кімнатної температури, додаємо до неї журавлинний сік і за допомогою блендера гарненько збиваємо майбутній мус.
5. Журавлинно-манну масу розкладаємо по порційних вазочках і відправляємо в холодильник на кілька годин для загустіння. Перед подачею до столу за бажанням і смаком готовий мус прикрашаємо ягодами, збитими вершками або посипаємо тертим шоколадом.
Смачного!