Десерти

Журавлинний мус з манкою

Журавлинний мус з манкою – це дуже ніжний, красивий і смачний десерт. До того ж, він зовсім не містить жиру…

Інгредієнти:
  • Журавлина (свіжа) – 300 г
  • Цукор – 250 г
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 100 г
  • Вода (кип’ячена) – 400 мл

Як приготувати журавлинний мус з манкою

1. В каструлі, що не окислюється, гарненько розминаємо журавлину. Додаємо 100 мл кип’яченої води і віджимаємо сік в окрему мисочку.

2. Ягоди заливаємо залишком кип’яченої води і ставимо на великий вогонь. Додаємо цукор, доводимо до кипіння і проварюємо кілька хвилин. Потім відвар проціджуємо, віджимки ягід викидаємо.

3. В отриманий відвар додаємо манну крупу ТМ «Жменька», доводимо до кипіння і варимо густу кашу на слабкому вогні, час від часу помішуючи.

4. Готову манку остуджуємо до кімнатної температури, додаємо до неї журавлинний сік і за допомогою блендера гарненько збиваємо майбутній мус.

5. Журавлинно-манну масу розкладаємо по порційних вазочках і відправляємо в холодильник на кілька годин для загустіння. Перед подачею до столу за бажанням і смаком готовий мус прикрашаємо ягодами, збитими вершками або посипаємо тертим шоколадом.

Смачного!