Яке ж Різдво без традиційної української страви – куті (коливо, сочиво)? Довгий рис, фрукти, горіхи, мед і мак – ось основні інгредієнти солодкої, розсипчастої різдвяної куті з рису.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати кутю з рису
1. Рис довгозернистий ТМ “Жменька” промиваємо й варимо на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
2. Мак заливаємо окропом на 5 хвилин, викладаємо в ступку і перетираємо (в пропорції 1ст.л. маку +1 ч.л. окропу)
3. У каструлю з рисом додаємо родзинки, мак, мед і перемішуємо.
4. Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності рису. Накриваємо кришкою і залишаємо на кілька хвилин настоятися.
Час приготування куті з рисом – 30 хвилин
Смачного!