Десерти

Кутя з рису та родзинками

Кутья из риса с изюмом

Наближається Різдво… Традиційною стравою на різдвяному столі здавна була кутя (сочиво) з пшениці, рису або ячменю. Пропонуємо вам простий і легкий рецепт рисової куті.

Інгредієнти:
  • Рис відбірний ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Темні і світлі родзинки без кісточок – 100 г
  • Очищені волоські горіхи – 100 г
  • Кориця – 1/3 ч.л.
  • Цукор за смаком
  • Мед – 2-3 ст.л
  • Цукрова пудра – 1 ст.л

Як приготувати кутю з рису та родзинками

1. Рис відварюємо до готовності, як вказано на упаковці. Щоб кутя була розсипчастою, рекомендуємо вам використовувати довгозернистий Відбірний рис ТМ “Жменька”. Після приготування зерна цього рису не злипаються, мають ідеальну довгу форму і білий колір, що так необхідно для смачного сочива.

2. Родзинки промиваємо, викладаємо в киплячу воду, доводимо до кипіння і відразу ж відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді. Викладаємо готовий рис в тарілку, додаємо мед, корицю і ретельно перемішуємо. При бажанні додаємо 1-2 ст.л. цукру.

3. Горіхи перебираємо. Додаємо родзинки і горіхи до куті, перемішуємо, посипаємо цукровою пудрою. Частину горіхів можна подрібнити і змішати з рисом.

Час приготування куті – 25-30 хвилин

Щасливого різдва і смачної куті!