Десерти

Рисовий пудинг з фруктами

Такі ласощі сподобаються і дорослим, і малечі! Трудитися над рисовим пудингом треба всього нічого, все інше за Вас зробить духовка…

Інгредієнти:
  • Рис круглозернистий ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • Яблука – 2 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Ківі – 1 шт.
  • Сметана – 0,3 склянки
  • Цукор – 0,3 склянки
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Сіль – щіпка

Як приготувати рисовий пудинг з фруктами

1. Круглозернистий рис ТМ «Жменька» промиваємо під проточною водою і засипаємо в каструльку. Заливаємо 3 склянками води, доводимо до кипіння і відварюємо до готовності. Потім додаємо дрібку солі, третину ложки вершкового масла і сире куряче яйце. Перемішуємо.

2. Фрукти очищаємо від шкірки, м’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Не забуваємо вирізати в яблук серцевину. Скибочки фруктів посипаємо цукром і корицею.

3. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, укладаємо в неї половину відвареного рису. На нього викладаємо скибочки фруктів, і зверху – другу половину рису. Заливаємо сметаною і відправляємо в розігріту до 180 С духовку до золотистого відтінку пудингу.

4. Готовий рисовий пудинг охолоджуємо, нарізаємо і за бажанням прикрашаємо свіжими фруктами. Подаємо до столу.

Смачного!