Десерти

Сирний пудинг з вівсянкою та ягідним киселем

Ніжний сир зі сметаною, аромат ванілі, неймовірно корисні пластівці та ягоди – це те, чим би кожен хотів побалувати себе, своїх близьких і друзів.

Час приготування: 1 година

Порцій: на форму діаметром 24 см.

Інгредієнти:
Для пудингу:

  • 500 г сиру
  • 1 склянка сметани
  • 2 яйця + 1 жовток для змазування пудингу
  • 20 г розтопленого вершкового масла
  • 200 г сушеної журавлини
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 5 ст.л. тонких і ніжних вівсяних пластівців ТМ «Жменька»
  • сироп

Для киселя:

  • 450 г заморожених ягід за смаком
  • 1,5 л води
  • сироп топінамбура, цукор, мед за смаком
  • 8 ч.л. картопляного крохмалю

Як приготувати сирний пудинг з вівсянкою та ягідним киселем

1. Сушену журавлину промити під гарячою водою та замочити на 5-10 хвилин.

 2. Скласти в миску сир, сметану, вершкове масло, ванільний екстракт і збити блендером до однорідності. Якщо сир кислий, то можна додати сироп топінамбура або інший підсолоджувач за смаком.

3. Додати яйця та знову пробити суміш блендером. Всипати журавлину та борошно, ретельно перемішати.

4. Форму для випічки змастити вершковим маслом і викласти в неї сирну масу. Змастити зверху злегка збитим жовтком. Випікати при температурі 170 С близько 40 хвилин, верх повинен стати золотистим. Час випікання залежатиме від духовки та вологості сиру.

5. Для киселя: воду закип’ятити, залити нею ягоди і дати постояти 5-10 хвилин. Потім пробити суміш блендером, процідити, повернути в каструлю і поставити на вогонь. Крохмаль розвести в малій кількості холодної води (взяти рівно стільки, скільки потрібно, щоб розвести крохмаль). Ягідний морс довести до кипіння, влити крохмаль і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Дати покипіти 2-3 хвилини, помішуючи, і зняти з вогню. Якщо залишилися грудочки, то можна пробити готовий кисіль блендером. Якщо хочеться більш густий напій, то можна розвести додаткову порцію крохмалю і додати її в киплячий кисіль після першої партії.

Смачного!