Гороховий суп у різних варіаціях є національною стравою Великобританії, Німеччини, Нідерландів, Швеції, Фінляндії та України. Однак найсмачніший варіант горохового супу в кухнях всіх цих країн виходить з додаванням в нього копченостей. Про те, як приготувати гороховий суп з копченостями, читайте далі…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати гороховий суп з копченостями
1. Колотий горох ТМ “Жменька” заливаємо холодною водою і залишаємо настоюватися на 1 годину. За цей час овочі очищаємо від лушпиння і крупно нарізаємо.
2. Свинячі копчені реберця заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і проварюємо на слабкому вогні 30-40 хвилин.
3. У бульйон засипаємо колотий горох і варимо хвилин 20. За цей час цибулю і моркву підсмажуємо на сковороді на рослинному маслі.
4. У суп додаємо картоплю і варимо хвилин 15.
Порада! Якщо Ви хочете, щоб горох був розвареним, потрібно його “налякати” – в киплячий суп влити склянку холодної води. При цьому горох моментально “вибухне” і буде по консистенції нагадувати пюре
5. Потім додаємо в суп зажарку, чорний мелений перець, лавровий лист і сіль. Проварюємо ще 5 хвилин, після чого вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися хвилин 10-15.
Порада! У гороховий суп з копченостями солі потрібно додавати менше, ніж у будь-який інший, тому що копченості і так виділяють сіль
6. Перед подачею до столу тарілки з супом прикрашаємо зеленню і сухариками.
Смачного!