Гороховий суп з сухариками або грінками – улюблена смакота для багатьох. Він дуже поживний, а за вмістом білка сміливо може конкурувати з будь-якою м’ясною стравою. Але навіть тим, хто стежить за своєю фігурою, можна їсти гороховий суп. А який саме – читайте далі…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати гороховий суп з сухариками
1. Горох колотий ТМ “Жменька” заливаємо холодною водою і залишаємо замочуватися на ніч, таким чином він буде мати більш ніжну структуру і смак.
2. Зливаємо всю воду, і починаємо варити горох в новій воді, як зазначено на упаковці.
Порада! Якщо Ви бажаєте отримати більш наваристий гороховий суп, можна воду замінити курячим або м’ясним бульйоном. Суп вийде більш ароматним і смачним, але і більш калорійним
3. У цей час робимо заправку: на вершковому маслі засмажуємо подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо до неї подрібнену моркву. Смажимо хвилин 10 на слабкому вогні.
4. Картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо на маленькі кубики. Додаємо її до гороху.
5. Коли суп закипить, додаємо в нього зажарку, сіль, перець і лавровий лист.
6. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо в суп зелень.
7. Готуємо сухарики-грінки. Для цього хліб натираємо часником, подрібнюємо на маленькі кубики і обсмажуємо на сковороді на маленькому вогні до придбання золотистого кольору.
8. Перед подачею до столу в тарілки з гороховим супом засипаємо сухарики.
Смачного!