Перші страви

Гороховий суп з сухариками

Гороховий суп з сухариками або грінками – улюблена смакота для багатьох. Він дуже поживний, а за вмістом білка сміливо може конкурувати з будь-якою м’ясною стравою. Але навіть тим, хто стежить за своєю фігурою, можна їсти гороховий суп. А який саме – читайте далі…

Інгредієнти:
  • Горох колотий ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий листок – 4 шт.
  • Для сухариків:
  • Хліб чорний або білий – 200 г
  • Часник – 4 зубчики

Як приготувати гороховий суп з сухариками

1. Горох колотий ТМ “Жменька” заливаємо холодною водою і залишаємо замочуватися на ніч, таким чином він буде мати більш ніжну структуру і смак.

2. Зливаємо всю воду, і починаємо варити горох в новій воді, як зазначено на упаковці.

Порада! Якщо Ви бажаєте отримати більш наваристий гороховий суп, можна воду замінити курячим або м’ясним бульйоном. Суп вийде більш ароматним і смачним, але і більш калорійним

3. У цей час робимо заправку: на вершковому маслі засмажуємо подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо до неї подрібнену моркву. Смажимо хвилин 10 на слабкому вогні.

4. Картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо на маленькі кубики. Додаємо її до гороху.

5. Коли суп закипить, додаємо в нього зажарку, сіль, перець і лавровий лист.

6. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо в суп зелень.

7. Готуємо сухарики-грінки. Для цього хліб натираємо часником, подрібнюємо на маленькі кубики і обсмажуємо на сковороді на маленькому вогні до придбання золотистого кольору.

8. Перед подачею до столу в тарілки з гороховим супом засипаємо сухарики.

Смачного!