Перші страви

Легкий літній рисовий суп

Легкий летний рисовый суп

У спекотний літній день температура на вулиці відбиває будь-яке бажання ситно поїсти, проте організму потрібно поповнювати свої сили протягом усього дня. Вихід простий: апетитний і прозорий рисовий супчик на легкому курячому бульйоні викличе апетит навіть у найспекотніші дні, і подарує вашому організму нові сили!

Інгредієнти:
  • Готовий курячий бульйон – 2 л
  • Невелика морквина – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Рис Супер Басматі ТМ “Жменька” – 0,5 склянки
  • Рублена свіжа зелень (петрушка, кріп, базилік) за смаком
  • Сіль і спеції за смаком

Як приготувати легкий літній рисовий суп

1. Морквину тремо на тертці. Цибулину очищаємо від верхнього лушпиння, нижній шар залишаємо (це додасть золотистий відтінок супу).

2. Доводимо готовий бульйон до кипіння і додаємо в нього терту моркву і цілу цибулину. Коли закипить, робимо маленький вогонь і варимо 15 хвилин.

3. Виймаємо із супу цибулину, відкладаємо її (вона більше не знадобиться) і курку, яку викладаємо на тарілку і даємо охолонути. Додаємо рис Супер Басматі ТМ “Жменька” до супу і помішуємо. Залишаємо варитися ще на 15 хвилин. За цей час з остиглої курки знімаємо м’ясо й ріжемо його на маленькі шматочки.

4. Додаємо в бульйон зелень, шматочки курячого м’яса, спеції і солимо за смаком. Помішуємо суп і варимо ще 5 хвилин, після чого вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою.

Смачного!