Перші страви

Суп з куркою і диким рисом

Суп с курицей и диким рисом

Легкий сир і молочно-борошняна суміш роблять цей корисний суп з дикого рису і курки кремовим і низькокалорійним.

Як приготувати суп з куркою і диким рисом

1. Відварюємо дикий рис ТМ «Жменька» згідно инструкції на упаковці, без солі.
2. Відварюємо курку до готовності, охолоджуємо й ріжемо на невеликі шматочки. Іншу велику каструлю / жаровню ставимо на середній вогонь. Скроплюємо каструлю водою або додаємо трохи олії. Додаємо цибулю і часник і пасеруємо близько 3 хвилин.
 
3. Додаємо бульйон і картоплю, доводимо до кипіння на середньому вогні. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо до тих пір, поки картопля не стане м’якою.

4. Змішуємо молоко з борошном, ретельно збиваючи вінчиком, щоб не було грудок. Додаємо суміш молока до картопляної суміші, варимо 5 хвилин, постійно помішуючи, поки трохи не загустіє. Знімаємо з вогню, додаємо сир, помішуємо, поки сир не розплавиться.

5. Додаємо в суп дикий рис, курку, перець і сіль. За бажанням можна прикрасити суп петрушкою.

Смачного!

Інгредієнти:
  • Дикий рис ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Нарізана цибуля – 1 склянка
  • Часник – 2 зубчики (подрібнений)
  • Нежирний курячий бульйон – 3 склянки
  • Картопля – 1,5 склаянки (нарізана кубиками)
  • Молоко знежирене 2% – 3 склянки
  • Борошно – 1/3 склянки
  • Нежирний плавлений сир – 300 г
  • Курячі грудки – 2 шт.
  • Свіжомелений чорний перець 1/2 ч.л.
  • Сіль 1/4 ч.л.
  • Рублена свіжа петрушка – 1/4 склянк