Голубці з гречкою і куркою – це нове «амплуа» голубців, в яких традиційні рис і м’ясний фарш замінюються більш корисною гречаною крупою і дієтичним курячим м’ясом
Інгредієнти: |
|
Як приготувати голубці з гречкою і куркою
1. Цибулю очищаємо і подрібнюємо. Обсмажуємо її на 1 ст.л. рослинної олії до рум’яного кольору.
2. Гречану крупу ТМ «Жменька» відварюємо до напівготовності (5-7 хвилин), зайву воду зливаємо.
3. Змішуємо начинку для голубців: курячий фарш, обсмажену цибулю, гречку, сіль і перець. Перемішуємо до однорідності.
4. З капусти вирізаємо качан, а саму її розм’якшуємо в киплячій воді (молоду капусту достатньо просто обшпарити, пізні сорти потрібно трохи проварити, щоб листки розм’якшилися і розправилися.) Листки повинні стати м’якими і легко розправлятися.
5. В центр кожного капустяного листа викладаємо начинку, згортаємо голубці конвертиком. Потім трохи обсмажуємо їх на рослинній олії з обох сторін.
6. Обсмажені голубці щільно укладаємо в каструлю, заливаємо водою, томатною пастою і сметаною. Доводимо до кипіння, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і проварюємо 40 хвилин. Подаємо до столу зі сметаною і зеленню.
Смачного!