Другі страви

Голубці з гречкою і куркою

Голубці з гречкою і куркою – це нове «амплуа» голубців, в яких традиційні рис і м’ясний фарш замінюються більш корисною гречаною крупою і дієтичним курячим м’ясом

Інгредієнти:
  • Курячий фарш – 500 г
  • Крупа гречана ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Капуста – 1 середній качан
  • Цибулина – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сметана – 1 склянка (+ для подачі)
  • Томатна паста -1 ст.л.
  • Вода – 1 склянка
  • Зелень – для подачі

Як приготувати голубці з гречкою і куркою

1. Цибулю очищаємо і подрібнюємо. Обсмажуємо її на 1 ст.л. рослинної олії до рум’яного кольору.

2. Гречану крупу ТМ «Жменька» відварюємо до напівготовності (5-7 хвилин), зайву воду зливаємо.

3. Змішуємо начинку для голубців: курячий фарш, обсмажену цибулю, гречку, сіль і перець. Перемішуємо до однорідності.

4. З капусти вирізаємо качан, а саму її розм’якшуємо в киплячій воді (молоду капусту достатньо просто обшпарити, пізні сорти потрібно трохи проварити, щоб листки розм’якшилися і розправилися.) Листки повинні стати м’якими і легко розправлятися.

5. В центр кожного капустяного листа викладаємо начинку, згортаємо голубці конвертиком. Потім трохи обсмажуємо їх на рослинній олії з обох сторін.

6. Обсмажені голубці щільно укладаємо в каструлю, заливаємо водою, томатною пастою і сметаною. Доводимо до кипіння, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і проварюємо 40 хвилин. Подаємо до столу зі сметаною і зеленню.

Смачного!