Гречаники – це смачні м’ясні котлетки з гречкою. Особливо смачно вони вийдуть, якщо приготувати їх під овочевим соусом…
Інгредієнти: |
Для гречаників:
Для овочевого соусу:
|
Як приготувати гречаники з овочевим соусом
1. Гречану крупу ТМ «Жменька» промиваємо під проточною водою і обсушуємо від зайвої вологи. Потім прожарюємо її близько 5 хвилин на сковороді без масла. Тепер відправляємо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо до готовності близько 20 хвилин. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Цибулину очищаємо від лушпиння та дрібно нарізаємо. У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо в ній цибулю до золотистого кольору.
3. Готуємо овочевий соус: моркву і цибулю очищаємо від шкірки, з перцю вирізаємо насінну коробочку. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву та перець – тонкою соломкою. У сковороді знову розігріваємо олію й обсмажуємо в ній цибулю, потім додаємо інші овочі. Томатну пасту розводимо в 1 склянці теплої кип’яченої води і додаємо до овочів. Всипаємо цукор, орегано та дрібку солі, перемішуємо і прогріваємо ще 2-3 хвилини.
4. Гречку змішуємо з м’ясним фаршем і пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо яйце, обсмажену цибулю, сіль і перець. Ретельно вимішуємо однорідне тісто.
5. З фаршу формуємо невеликі котлетки і прожарюємо їх до рум’яної скоринки з обох сторін (приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку).
6. Готові гречаники викладаємо в форму для запікання, поливаємо овочевим соусом і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 15-20 хвилин.
Смачного!