Голубці – це традиційний гість на наших столах. Причому рецептів голубців існує стільки ж, скільки людей їх готує. Але є і один, найосновніший, класичний рецепт голубців…
Інгредієнти: |
Для соусу:
|
Як приготувати голубці
1. Круглозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Цибулю очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Змішуємо її з м’ясом, охолодженим рисом, сіллю і перцем. Перемішуємо до однорідності.
3. З капусти вирізаємо качан, а саму капусту опускаємо у киплячу воду поки листя не пом’якшає і не розправиться (молоду капусту можна лише занурити в окріп, а зимові сорти необхідно трохи проварити і від’єднувати листки по мірі їх розм’якшення).
Порада! Також можна прогріти капусту в мікрохвильовці, приблизно хвилину, потім поступово знімати капустяні листки. А якщо у Вас капуста заморожена, її взагалі не потрібно прогрівати – після розморожування листки відокремляться самі.
4. На підготовлені листки викладаємо начинку і загортаємо голубці як конвертик, починаючи з товстого краю листа. Всі голубці щільно укладаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і доводимо до кипіння, проварюємо 10-15 хвилин.
5. Для соусу очищені та подрібнені цибулю з морквою підсмажуємо на олії до золотистої скоринки, потім додаємо сметану, томатну пасту, сіль і перець. Перемішуємо, і додаємо соус в каструлю з голубцями.
6. Після додавання соусу варимо голубці ще 20-25 хвилин, потім трохи охолоджуємо і подаємо до столу зі сметаною і зеленню.
Смачного!