Другі страви

Курка з рисом

Немає ідей як смачно і незвично приготувати курку? Є ідея! Ласа курка з рисом в томаті – і всі домочадці будуть у захваті!

Інгредієнти:
  • Курка – 6 стегенець
  • Рис Довгозернистий ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Томати у власному соку – 400 г
  • Мелена солодка паприка – 2 ч.л.
  • Кайєнський перець – 0,3 ч.л.
  • Сіль – за смаком
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л.
  • Зелень кропу – пучок

Як приготувати курку з рисом

1. Готуємо маринад для курки: в мисочці змішуємо рослинне масло, паприку, сіль і перець. Маринуємо в цій суміші курячі стегенця 1 годину.

2. Дрібно нарізаємо цибулю, перець і часник.

3. У сотейнику обсмажуємо мариновані стегенця на рослинному маслі до золотистої скоринки і виймаємо їх зі сковороди.

4. Після стегенець на цьому ж маслі обсмажуємо цибулю і часник 3-4 хвилини. Потім додаємо перець і смажимо суміш ще 3 хвилини. Тепер додаємо в сковороду Довгозернистий рис ТМ «Жменька» прожарюємо все 5 хвилин. Додаємо томати разом із соком і водою. Доводимо суміш до кипіння на великому вогні.

5. Додаємо в сотейник курячі стегенця, перемішуємо, солимо за смаком і готуємо під кришкою 20-25 хвилин на слабкому вогні. Час від часу помішуємо.

6. Перед подачею до столу прикрашаємо страву подрібненою зеленню кропу.

Смачного!