Кус-кус – це унікальна крупа, яка чудово поєднується з найрізноманітнішими інгредієнтами. Її можна навіть використовувати як альтернативу для приготування незвичайної паельї з морепродуктами…
Інгредієнти: |
Для бульйону:
|
Як приготувати паелью з Кус-кусом
1. Очищаємо креветки від голів і панцирних пластин. Голови і панцирні пластини відкладаємо, креветки відправляємо в холодильник.
2. Для бульйону моркву і цибулю очищаємо, нарізаємо, додаємо чебрець, петрушку, селеру і лавровий лист, в каструлі заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і варимо 20 хв.
3. Додаємо в каструлю кістки риби, голови і панцирні пластини креветок. Варимо під кришкою ще 15 хв. Бульйон солимо і проціджуємо.
4. Часник очищаємо і нарізаємо пластинами. Перець, видаливши насіння, нарізаємо скибочками. Помідори нарізаємо шматочками. Петрушку промиваємо, перебираємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.
5. На оливковій олії обсмажуємо часник до напівпрозорої. Додаємо перець, помідори і обсмажуємо близько 5 хв. Додаємо в сковороду морепродукти, всипаємо Кус-кус пшеничний ТМ “Жменька”, вливаємо 1 л холодного бульйону, доводимо до кипіння і готуємо 5-8 хв, поки кус-кус не вбере весь бульйон. Паелью солимо за смаком. Готову страву посипаємо рубаною петрушкою. Подаємо гарячою.
Смачного!