Варіант справжнього узбецького плову з нутом. Якщо зробити все правильно, плов з баранини з нутом вийде надзвичайно смачним!
Час приготування: 120 хвилин
Порцій: 8
Інгредієнти: |
|
Як приготувати плов з баранини з нутом
1. Заздалегідь замочуємо нут у холодній воді на 1-2 години. Рис для плову Девзира ТМ “Жменька” теж замочуємо на півгодини в холодній воді, післяч чого промиваємо. Баранину очищаємо від жилок, нарізаємо кубиками стороною близько 3 см.
2. Цибулю нарізаємо не дуже тонкими кільцями, а моркву соломкою.
3. У глибокій товстостінній сковороді (ідеально, звичайно, якщо є казан) на великому вогні розігріваємо олію. Температура олії повинна бути такою, щоб цибуля, опущена в неї, починала досить інтенсивно шипіти. Обсмажуємо цибулю до золотисто-коричневого кольору, щоб з неї пішла зайва волога.
4. Коли цибуля дійде до потрібної кондиції, додаємо нарізане м’ясо. Вогонь як і раніше повинен бути сильним, щоб м’ясо смажилося, а не тушкувалось.
5. Коли м’ясо трохи обсмажиться (7-8 хвилин), додаємо моркву. Готуємо ще 5 хвилин до м’якості моркви.
6. Наливаємо води так, щоб вона покривала м’ясо. Вставляємо в середину цілий часник, очищений від верхнього лушпиння і корінців, і гострий перець.
7. Додаємо замочений нут і рівномірно розподіляємо його в посуді. Солимо. На смак страва повинна бути більш солоною, ніж звичайна їжа, оскільки доданий пізніше рис візьме частину солі.
8. Готуємо 10 хвилин. Якщо треба, доливаємо води.
9. Виймаємо і відкладаємо вбік часник і перець. Додаємо замочений рис і продовжуємо готувати на великому вогні, нічого не перемішуючи, тільки роблячи отвори в рисі для виходу пари.
10. Вода повинна майже повністю випаруватися, але рис залишитися досить вологим.
11. Повертаємо в плов часник і перець, посипаємо злегка розтертою зірою, зменшуємо вогонь до самого мінімуму і щільно накриваємо кришкою. Залишаємо так на 25-30 хвилин.
12. Після закінчення цього часу відкриваємо кришку, акуратно перемішуємо плов і подаємо до столу гарячим. До плову добре подати гарячий чай і салат з помідорів, огірків і цибулі.
Смачного!