Хочеться кулінарного розмаїття і трохи екзотики? Спробуйте приготувати незвичайний плов з мідій за нашим рецептом. Адже основою для цього вишуканого плову послужили ніжні мідії.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати плов з мідій
1. Мідії розморожуємо. Вливаємо в жаровню або чавунний казан (вок) 4-5 ст.л. оливкової олії і прожарюємо її. Після того як олія почне приємно пахнути і потріскувати, і з’явиться легкий білий димок, кидаємо в олію 0,5 ч.л. зіри. Для ароматизації оливкової олії, зіра повинна прожаритися в олії 2-3 хвилини.
2. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Обсмажуємо на олії цибулю і морквину, відразу ж додаємо зубчики неочищеного часнику.
3. Обсмажуємо суміш, поки цибуля не стане майже прозорою, а морквина не стане м’якою. Солимо все за смаком, додаємо чорний мелений перець і червону солодку паприку (майже чайну ложку), додаємо мелений імбир на кінчику ножа.
4. Продовжуємо смажити все на середньому вогні, постійно помішуючи, ще 5-6 хвилин. Додаємо розморожені мідії, перемішуємо і вливаємо 0,5 склянки білого вина.
5. Засипаємо довгозернистий рис Відбірний ТМ “Жменька”. Рис повинен недовго обжарюватися, і покритися плівкою олії. Рис Відбірний стає злегка прозорим, з перловим відтінком.
7. Плов акуратно перемішуємо і викладаємо гіркою. Накриваємо кришкою і прогріваємо плов ще 10-15 хвилин на слабкому вогні, щоб плов пропарився і став абсолютно розсипчастим.
8. Готовий гарячий плов викладаємо на велике блюдо, або порційно на тарілки, і подаємо до столу.
Смачного!