Другі страви

Рисовий гратен з карамельною цибулею

Рисовый гратен с карамельным луком

Апетитна скоринка, особлива м’якість спеціально відібраного рису робить рисовий гратен з карамельною цибулею бездоганно..

Час приготування – 60 хвилин
Кількість порцій – 7
Інгредієнти:
  • Рис Відбірний ТМ «Жменька» – 300 г
  • Яйце – 4 шт
  • Цибуля – 250 г
  • Жирні вершки – 50 мл
  • «Мармуровий» сир – 250 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Рослинна олія
  • Мелена куркума
  • Білий перець
  • Сіль

Як приготувати рисовий гратен з карамельною цибулею

1. Рис «Відбірний» ТМ “Жменька” промиваємо і відварюємо до готовності. Яйця збиваємо вінчиком. Додаємо вершки, сіль, куркуму, перець і ще трохи збиваємо. Відварний рис заливаємо яєчно-вершковою сумішшю і перемішуємо.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, посипаємо сіллю, цукром і борошном, перемішуємо. На дуже розпечену олію викладаємо цибулю і обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, до придбання бурштинового кольору.

3. Глибоку форму для випічки змащуємо олією, викладаємо і розрівнюємо рисову масу. Зверху поміщаємо цибульний шар, розрівнюємо. Натираємо на крупній тертці «Мармуровий» сир, посипаємо волоськими горіхами і запікаємо в нагрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин до розплавлення сиру.

Смачного!