Другі страви

Різотто з лісовими ягодами, лисичками і червоним вином

Різотто з лісовими ягодами, лисичками і червоним вином – страва виключно смачна, красива й ароматна! Неповторне поєднання соковитих ягід, ароматних грибів, червоного вина і справжнього італійського рису Арборіо роблять цей вид різотто гідною коронною стравою будь-якої господині.

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • 320 г рису Арборіо ТМ “Жменька”
  • 150 г лисичок
  • 100 г ягід (чорниця, малина і суниця)
  • 1 маленька цибулина
  • 4 гілочки тим’яну
  • 60 г вершкового масла
  • 40 г пармезану
  • 1 л овочевого бульйону
  • 60 мл червоного вина
  • Оливкова олія
  • Щіпка цукру
  • Сіль, перець за смаком

Як приготувати різотто з лісовими ягодами, лисичками і червоним вином

Порада! Лисички краще не різати ножем, а розламувати руками. Замість маскарпоне підійде будь-який інший м’який вершковий сир – філадельфія, рокфор або горгонзола.

1.  Наріжте половину цибулини, обсмажте на оливковій оліїі, додайте промиті і очищені лисички, посоліть, поперчіть і приправте тим’яном. Потім обсмажте до готовності.

2.  У сотейнику розтопіть трохи вершкового масла, додайте лісові ягоди, дрібку цукру і все злегка прогрійте. Половину ягід подрібніть в блендері на пюре.

3. Подрібніть половинку цибулини, що залишилася і обсмажте в невеликій
каструльці на вершковому маслі. Додайте рис Арборіо ТМ “Жменька”, коли він прогріється, влийте червоне вино і дайте йому випаритися.

4. Потім влийте бульйон так, щоб повністю покрити рис, і, періодично помішуючи, готуйте до стану аль денте. За 4 хвилини до закінчення варіння додайте пюре з ягід.

5. Зніміть з вогню, перемішайте з вершковим маслом і пармезаном. Подавайте до столу, виклавши зверху лисички і поливши різотто ягідним соусом, що залишився.

Смачного!