Різотто з лісовими ягодами, лисичками і червоним вином – страва виключно смачна, красива й ароматна! Неповторне поєднання соковитих ягід, ароматних грибів, червоного вина і справжнього італійського рису Арборіо роблять цей вид різотто гідною коронною стравою будь-якої господині.
Інгредієнти: |
На 4 порції:
|
Як приготувати різотто з лісовими ягодами, лисичками і червоним вином
Порада! Лисички краще не різати ножем, а розламувати руками. Замість маскарпоне підійде будь-який інший м’який вершковий сир – філадельфія, рокфор або горгонзола.
1. Наріжте половину цибулини, обсмажте на оливковій оліїі, додайте промиті і очищені лисички, посоліть, поперчіть і приправте тим’яном. Потім обсмажте до готовності.
2. У сотейнику розтопіть трохи вершкового масла, додайте лісові ягоди, дрібку цукру і все злегка прогрійте. Половину ягід подрібніть в блендері на пюре.
3. Подрібніть половинку цибулини, що залишилася і обсмажте в невеликій
каструльці на вершковому маслі. Додайте рис Арборіо ТМ “Жменька”, коли він прогріється, влийте червоне вино і дайте йому випаритися.
4. Потім влийте бульйон так, щоб повністю покрити рис, і, періодично помішуючи, готуйте до стану аль денте. За 4 хвилини до закінчення варіння додайте пюре з ягід.
5. Зніміть з вогню, перемішайте з вершковим маслом і пармезаном. Подавайте до столу, виклавши зверху лисички і поливши різотто ягідним соусом, що залишився.