Випічка

Гречаний десерт

Найчастіше більшість людей використовує гречку у вигляді простого гарніру, однак ця корисна і неймовірна смачна крупа здатна на більше! Приготувавши гречаний десерт, Ви отримаєте класичне поєднання продуктів з одним-єдиним винятком: гречкою. Яку ж родзинку вона привносить у десерт, дізнайтеся самі …

Інгредієнти:
На 4 порції:

  • Гречана крупа ТМ «Жменька» – 200 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Курячі яйця – 4 шт
  • Борошно жорнове цілозерне пшеничне або звичайне борошно вищого ґатунку – 2 ст.л.
  • Молоко – 300 мл
  • Розпушувач – 0,5 пакетика
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Порошок какао – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Мелені волоські горіхи – 150 г
  • Цукрова пудра – 4 ст.л.
  • Консервовані фрукти – за смаком

Як приготувати гречаний десерт

1. Гречану крупу ТМ “Жменька” відварюємо до готовності, потім додаємо в неї 50 г вершкового масла і перемішуємо.

2. Кашу перекладаємо в глибоку миску, вбиваємо курячі яйця, додаємо жорнове цілозерне борошно, розпушувач, порошок какао, цукру і сіль. Суміш перемішуємо і пюруємо, підливаючи порціями молоко (100-170 мл), до отримання однорідного тіста, схожого на бісквітне.

3. Тісто викладаємо на вистелене папером для випікання деко і випікаємо близько 15 хв при 180 °.

4. Гречаний “бісквіт” виймаємо з духовки і звертаємо рулетом.

5. Для крему мелені волоські горіхи заливаємо 100 мл молока, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. 200 г вершкового масла збиваємо з цукровою пудрою і з’єднуємо з горіховою сумішшю.

6. “Бісквіт” намазуємо кремом і поміщаємо в холодильник.

7. Подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками, і прикрасивши консервованими фруктами.

Смачного!