Випічка

Кекс з цукатами і горіхами

Кекс с цукатами и орехами

Увечері якраз до речі був би шматочок теплого кексу. З пропонованим рецептом ви з легкістю приготуєте чудовий ситний кекс з корисного борошна з цукатами і горіхами.

Кількість порцій – 8
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Інгредієнти:
  • Цукор 1,5 склянки   
  • Яйця – 4
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Жорнове цілозерне борошно Пшеничне ТМ «Жменька» – 4 склянки   
  • Сода – 1,5 ч.л.   
  • Сухофрукти – 1 склянка
  • Горіхи (волоські, фундук, фісташки) – 0,5–1 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Лимонна цедра – 1 ст.л.

Як приготувати кекс з цукатами і горіхами

1. Яйця збиваємо з цукром до утворення пінистої маси.

2. У масу потроху вливаємо олію, продовжуючи збивати. Сухофрукти нарізаємо невеликими шматочками.

3. Жорнове цілозерне борошно ТМ «Жменька», соду, сухофрукти, горіхи (можна подрібнити, а можна додати в цілому вигляді), терту шкірку лимона, молоко змішуємо до однорідності, викладаємо тісто в змазану олією і присипану борошном або товченими сухарями форму. Випікаємо кекс 65-75 хвилин.

4. Подаємо кекс охолодженим, нарізавши на порційні шматки, до чаю. Можна перев’язати кекс ніжними атласними стрічками.

Смачного!