Випічка

Мокко-маффіни

Мокко-маффины

Для приготування маффінів використовуйте цілозерне борошно. Тонкий помел жорнового цілозерного борошна ТМ «Жменька» дозволить приготувати делікатні і корисні маффіни.

Кількість порцій – 12
Час приготування – 40 хвилин
Інгредієнти:
  • Жорнове цілозерне пшеничне борошно ТМ «Жменька» – 420 г
  • Борошно вищого ґатунку – 400 г
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 2,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Коричневий цукор – 75 г
  • Молоко – 200 мл      
  • Яйце – 1 шт
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Розчинна кава – 1 ст.л.
  • Шоколадні крихти – 80 г

Як приготувати мокко-маффіни

1. Розігріваємо духовку до 200ºС. Змащуємо олією формочки для маффінів або застеляємо їх папером для випічки.

2. У мисці змішуємо цілозерне борошно ТМ «Жменька», біле борошно, какао, розпушувач, сіль.

3. В іншій мисці збиваємо коричневий цукор, молоко, олію, каву і яйце з допомогою віночка. Додаємо борошняну суміш і все гарненько перемішуємо. Всипаємо шоколадні крихти.

4. Розподіляємо отримане тісто по формочках. Випікаємо маффіни 18-20 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена ​​в центр маффінів, не буде виходити чистою і сухою.

5. Остуджуємо готові маффіни на решітці і подаємо теплими.

Смачного!