Закуски

Кабачки фаршировані пшеничною крупою та грибами

Фаршировані кабачки – це класичне блюдо, яке кожен готує за по-своєму, вносячи в класику свій характер і свої переваги. Але кожен з упевненістю відповість, що з яким настроєм не були б приготовані  зелені «кабанчики» вони викликають тільки приємні та літні емоції! Пропонуємо оригінальний рецепт кабачків фаршированих «правильною» пшеничною кашею.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 5

Інгредієнти:
  • 3 молодих кабачка
  • 200 г печериць
  • 1 цибулина
  • 100 мл томатної пасти
  • 50 мл вершків 20%
  • 100г пшеничної крупи ТМ «Жменька»
  • 1 гілочка оригано
  • сіль і чорний перець
  • 50 мл води
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 50 г твердого сиру

Як приготувати кабачки фаршировані пшеничною крупою та грибами

1. Кожен кабачок розрізати на кілька однакового розміру циліндрів шириною приблизно 5-7 см.

2. З кожного циліндра за допомогою чайної ложки з одного боку вийняти м’якоть, намагаючись не прорізати його наскрізь і зберігаючи «денце», – має вийде щось подібне стаканчику.

3. Дрібно нарізати печериці та цибулю.

4. У чашу мультиварки влити оливкове масло та обсмажити в ньому цибулю та гриби на режимі «Смаження» або «Випічка» протягом 10 хвилин, поки не випарується сік грибів.

5. Додати в чашу пасту та вершки, перемішати і потримати ще близько хвилини.

6. Перекласти цибулю і гриби в окрему ємність, додати до них промиту пшеничну крупу ТМ «Жменька», сіль і перець. Ретельно перемішати і начинити сумішшю кабачки.

7. У чашу мультиварки влити воду так, щоб вона злегка покривала дно. Викласти в чашу кабачки разом з гілочкою оригано.

8. Закрити кришкою і готувати на режимі «Тушіння» 30 хвилин.

9. Після сигналу посипати кабачки тертим сиром і закрити кришку на кілька хвилин, щоб він розплавився.

Примітка: Для отримання золотистої скоринки можна поставити готові кабачки, посипані сиром, в розігріту до 200 С духовку буквально 2-3 хвилини. Подавати це блюдо смачніше зі сметаною.

Смачного!