Закуски

Морквяні котлети

А чому б не приготувати морквяні котлети замість звичайних? Якщо послідувати правильному рецепту, вийде дуже смачно!

Інгредієнти:
  • Морква – 1 кг
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Панірувальні сухарі – 0,5 склянки
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 0,5 склянки
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Цукор – 3 ч.л.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – для подачі
  • Зелень – для прикраси

Як приготувати морквяні котлети

1. Моркву промиваємо і очищаємо від шкірки. Натираємо на тертці або нарізаємо тонкою соломкою і відправляємо в каструлю. Заливаємо гарячим молоком, посипаємо цукром і сіллю, додаємо 1 ст.л. рослинної олії і доводимо до кипіння. Періодично помішуючи, тушкуємо на середньому вогні до готовності моркви.

2. Засипаємо в каструлю манну крупу ТМ «Жменька», перемішуємо і проварюємо масу 8-10 хвилин, періодично помішуючи.

3. Білки відділяємо від жовтків. Каструлю знімаємо з вогню, додаємо в неї жовтки, розмішуємо масу і охолоджуємо до кімнатної температури.

4. З «тіста» формуємо котлети, обволікаємо їх у білку і панірувальних сухарях, обсмажуємо з двох боків на олії. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу зі сметаною.

Смачного!