Для приготування цих смачних, ситних та запашних м’ясних рулетиків найкраще підійде свиняча корейка. А в ролі начинки будемо використовувати перловку, білі гриби і фісташки…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати м’ясні рулетики з перловкою, грибами і фісташками
1. Перлову крупу ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. Потім відкидаємо її на друшляк.
2. Цибулю і часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Білі гриби (попередньо розморожені) промиваємо, великі «особини» розрізаємо на 2-4 частини. На сковороді розігріваємо олію виноградних кісточок і обсмажуємо на ній спочатку цибулю, потім додаємо часник і білі гриби. Тушкуємо суміш до готовності грибів, посоливши і поперчивши за смаком.
3. Обсмажені гриби ділимо на 3 частини. Першу будемо використовувати для соусу, інші 2 змішуємо з відвареною перловкою. Солимо і перчимо суміш при необхідності.
4. Свинячу корейку промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо шматок м’яса на смужки товщиною близько 2 см. Потім відбиваємо на обробній дошці.
5. На кожну смужку викладаємо по 3 ст.л. начинки і звертаємо смужки рулетиком. Зверху кожен з них обмотуємо смужками бекону, приблизно по 3 смужечки на рулетик. При бажанні скріплюємо конструкції за допомогою зубочисток.
6. М’ясні рулетики викладаємо у змащену олією форму для випічки і відправляємо в духовку: перші 10 хвилин випікаємо рулетики при 200 С, потім знижуємо температуру до 180 С і випікаємо ще 30 хвилин. Час від часу їх потрібно буде поливати тим соком, який буде виділятися.
7. Готуємо соус: відкладену третину білих грибів заливаємо половиною склянки води і збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо в масу вершки і мелені фісташки, перемішуємо і переливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, періодично помішуючи, і вимикаємо вогонь.
8. Готові м’ясні рулетики викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу з соусом.
Смачного!