Випічка

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою – це дуже популярна страва. Її легко і швидко приготувати з підручних продуктів. Вона є прекрасним варіантом як для сніданку, так для перекусу або навіть пізньої вечері, адже вона дуже легка і не містить борошна

Інгредієнти:
  • Сир – 400 г
  • Манна крупа ТМ “Жменька” – 4-5 ст.л. 
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сода – 0,5 ч.л. (можна замінити розпушувачем)
  •  Сіль – 0,5 ч.л. 
  • Вершкове масло – 1 ст.л. 
  • Родзинки – 200 г

Як приготувати сирну запіканку з манкою

1. Родзинки промиваємо і замочуємо в теплій воді на декілька годин.

2. Манку висипаємо в миску і заливаємо злегка теплою водою так, щоб вона покривала всю крупу, на годину.

3. Сир перетираємо крізь сито або просто добре розпушуємо виделкою.

4. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки змішуємо з сиром, додаємо сіль і все добре перемішуємо.

5. Додаємо цукор, гашену соду або розпушувач, манну крупу ТМ “Жменька” та родзинки. Всю суміш добре перемішуємо виделкою або міксером. Потім потихеньку додаємо яєчні білки, постійно помішуючи.

6. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в нього майбутню запіканку.

7. Випікаємо в розігрітій до 200 С духовці 40 хвилин до появи золотистої скоринки.

Смачного!