Закуски

Помідори з рисом, картоплею та креветками

Помідори з рисом і креветками – це страва має не тільки чудовий смак та апетитний зовнішній вигляд, але й цінується за свої поживні та дієтичні властивості. Неспроста в перекладі з італійської «POMO D’ORO» означає «золоте яблуко». А найголовніше, в той час як його побратими по грядці після термообробки втрачають більшу частину вітамінів, помідор стає тільки корисніше! Так що консервуйте, запікайте, тушкуйте цей соковитий овоч частіше та пригощайтесь на здоров’я.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти:
  • 8 не надто стиглих помідорів
  • 100 г картоплі
  • 100 г рису Круглозернистий ТМ «Жменька»
  • 500 г креветок
  • 1 зубчик часнику
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 цибулина
  • 100 мл овочевого бульйону
  • оливкова олія
  • сіль за смаком

Як приготувати помідори з рисом, картоплею та креветками

1. Креветки очистити від панцира та промити під проточною водою. У невеликій сковороді розігріти трохи оливкової олії з цілим зубчиком часнику, потім додати креветки. Накрити кришкою та готувати на повільному вогні близько 5 хвилин. Вимкнути вогонь і додати подрібнену петрушку. Дати креветкам охолонути під кришкою та злити рідину. Відвар зберегти.

2. Помідори вимити та зрізати верхівки-шапочки. За допомогою ложки вийняти м’якоть. Перекласти м’якоть в миску – вона знадобитися для приготування різотто. Вичищені помідори посолити зсередини, перевернути та викласти на решітку так, щоб стекла зайва рідина.

3. Тим часом вимити і очистити картоплю. Нарізати її дрібними кубиками та відкласти в сторону. Щоб картопля не потемніла, помістити її в миску з холодною водою.

4. Приготувати різотто. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати та обсмажити на слабкому вогні з невеликою кількістю масла. Додати м’якоть помідорів, яку попередньо пюрировати блендером. Додати круглий рис ТМ «Жменька» і потомить кілька хвилин. Зерна круглого рису забезпечать потрібну в’язкість начинці, але при цьому збережуть свою цілісність і привабливий вигляд страви. Туди ж вилити відвар, отриманий при приготуванні креветок. Додати картоплю та варити різотто близько 20 хвилин, періодично помішуючи. По закінченню 10  хвилин влити овочевий бульйон. В кінці додати сіль за смаком.

5. Підготовлені помідори помістити у форму для запікання так, щоб вони доторкалися один до  одного та не перекидалися. Заповнити помідори різотто, трохи збризнути їх оливковою олією та запікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 С близько 30 хвилин. Потім включити в духовці гриль і запікати помідори ще 10 хвилин. На цьому етапі також можна запекти помідорні шапочки, помістивши їх поруч з формою на папір для випічки. Готові помідори накрити запеченими шапочками та подавати з креветками.

Смачного!