Сортів рису безліч і лише деякі з них ми звикли бачити на своїх столах. Але ж окрім звичного плову або вишуканого різотто з рису можна приготувати масу інших цікавих і не менш смачних страв, головне – знати який рис для чого обрати …
Види та сорти рису
Приготувати ідеальне різотто або розсипчастий плов – щоб ви не вибрали, найголовнішим інгредієнтом в цих стравах буде неодмінно рис… Але оскільки сортів його існує безліч, будь-який з тих, що є у вас в запасі, не підійде… Так, традиційне італійське різотто прийнято готувати з певного сорту рису. Зерна рису Арборіо ТМ «Жменька» мають бархатисту структуру і надають кремоподібну основу готовоій страві. Саме це – обов’язкова умова для різотто.
А от щоб плов не нагадував за консистенцією кашу, найкраще готувати його з рису, зерна якого після приготування залишаться цілими і розсипчастими. У цьому випадку ідеально підійде довгозернистий сорт рису Відбірний від ТМ «Жменька», що пройшов
НЕШЛІФОВАНИЙ. Нешліфований рис очищений тільки від зовнішнього лушпиння. Він набагато корисніший звичайного рису, але готується довше і потребує більшої кількості води.
БАСМАТІ. Рис Супер Басматі з ідеальним ароматом найчастіше використовується в стравах східної кухні (особливо індійської). Перед приготуванням його слід обов’язково промити.
ЖАСМІН. Його ще називають «тайський ароматний рис». Схожий на Басматі, але з більш ніжним і ароматним смаком. Відмінно поєднується з каррі і східними стравами.
ЧЕРВОНИЙ. Рис вирощується в Південній Франції і має сильний горіховий аромат. Ідеально підходить для приготування гарнірів або як інгредієнт для салатів.
ПРОПАРЕНИЙ. Який пройшов попередню обробку паром, цей рис має жовтуватий колір і завжди залишається розсипчастим, навіть після повторного розігріву страви.
ДИКИЙ. Потребує більш тривалої теплової обробки. Дикий рис продається як окремо, так і в суміші з пропареним або нешліфованим рисом. Підходить для гарнірів і салатів.
Кулінарної творчості при створенні страв з РИСу!