Користь для здоров'я

Користь пропареного рису

Польза пропаренного риса

Зерна пропареного рису зберігають в ядрі 80% корисних речовин, роблячи пропарений рис особливо корисним харчовим продуктом, який часто використовують у дієтичному харчуванні. Крім цього, з пропареного рису виходить в два рази більше гарніру, ніж зі звичайного рису, що робить його споживання більш економічним.

Для того, щоб розібратися з користю і особливостями пропареного рису, розглянемо процес виробництва пропареного рису ТМ “Жменька”.

Основні етапи пропарювання рису

1. Нешліфований рис спочатку замочують у воді, шліфують, а потім обробляють гарячою парою під тиском.

2. Зерна, що пройшли цю процедуру, висушують як звичайний рис.

Завдяки цьому процесу переробки більшість мінеральних речовин (мікро-і макроелементів), вітамінів, які містяться в рисі, залишаються в ядрі і не зникають після його очищення.

Крім того, процес пропарювання впливає на крохмаль в ядрі і тому під час приготування пропарений рис не злипається, але після приготування є особливо м’яким, смачним і завжди розсипчастим.

Пропарений рис, як правило, продається у всіх великих мережах України. Найбільше цінується у всьому світі рис, вироблений в Таїланді. Прекрасним і широко представленим є пропарений рис від ТМ «Жменька».

Переваги пропареного рису, користь і особливості приготування

1. Вносить цінний внесок в здорове харчування

Після обробки пропарений рис містить приблизно 80% натуральних вітамінів і мінеральних речовин, які до цього перебували в нешліфованому рисі.
Наявність істотної кількості вітамінів (переважно вітамінів групи В і Е) і мінеральних речовин (магній, фосфор, калій, цинк, залізо і т.д.), роблять пропарений рис особливо корисним харчовим продуктом, який часто використовують у дієтичному харчуванні.

2. Завжди м’який, розсипчастий і білосніжний

Процес пропарювання надає рисовим зернам переваги під час приготування.

Пропарений рис не злипається, а його золотистий колір зникає в процесі приготування – увесь рис виходить білосніжним і завжди розсипчастим.

3. Не втрачає своїх властивостей

Пропарений рис важко переварити, він завжди буде розсипчастим і м’яким. Він не втрачає своїх властивостей після повторного розігріву страви, тому його часто використовують для заморожених сумішей.

4. Економічний у використанні

Через особливу обробку, пропарений рис поглинає в процесі приготування значну кількість рідини. В результаті, з пропареного рису виходить в два рази більше (!!!) гарніру, ніж зі звичайного рису, що робить його споживання більш економічним.