Зерна пропареного рису зберігають в ядрі 80% корисних речовин, роблячи пропарений рис особливо корисним харчовим продуктом, який часто використовують у дієтичному харчуванні. Крім цього, з пропареного рису виходить в два рази більше гарніру, ніж зі звичайного рису, що робить його споживання більш економічним.
Для того, щоб розібратися з користю і особливостями пропареного рису, розглянемо процес виробництва пропареного рису ТМ “Жменька”.
Основні етапи пропарювання рису
1. Нешліфований рис спочатку замочують у воді, шліфують, а потім обробляють гарячою парою під тиском.
2. Зерна, що пройшли цю процедуру, висушують як звичайний рис.
Завдяки цьому процесу переробки більшість мінеральних речовин (мікро-і макроелементів), вітамінів, які містяться в рисі, залишаються в ядрі і не зникають після його очищення.
Крім того, процес пропарювання впливає на крохмаль в ядрі і тому під час приготування пропарений рис не злипається, але після приготування є особливо м’яким, смачним і завжди розсипчастим.
Пропарений рис, як правило, продається у всіх великих мережах України. Найбільше цінується у всьому світі рис, вироблений в Таїланді. Прекрасним і широко представленим є пропарений рис від ТМ «Жменька».
Переваги пропареного рису, користь і особливості приготування
1. Вносить цінний внесок в здорове харчування
Після обробки пропарений рис містить приблизно 80% натуральних вітамінів і мінеральних речовин, які до цього перебували в нешліфованому рисі.
Наявність істотної кількості вітамінів (переважно вітамінів групи В і Е) і мінеральних речовин (магній, фосфор, калій, цинк, залізо і т.д.), роблять пропарений рис особливо корисним харчовим продуктом, який часто використовують у дієтичному харчуванні.
2. Завжди м’який, розсипчастий і білосніжний
Процес пропарювання надає рисовим зернам переваги під час приготування.
Пропарений рис не злипається, а його золотистий колір зникає в процесі приготування – увесь рис виходить білосніжним і завжди розсипчастим.
3. Не втрачає своїх властивостей
Пропарений рис важко переварити, він завжди буде розсипчастим і м’яким. Він не втрачає своїх властивостей після повторного розігріву страви, тому його часто використовують для заморожених сумішей.
4. Економічний у використанні
Через особливу обробку, пропарений рис поглинає в процесі приготування значну кількість рідини. В результаті, з пропареного рису виходить в два рази більше (!!!) гарніру, ніж зі звичайного рису, що робить його споживання більш економічним.