Справжній грибний суп з перловкою, який готували в дитинстві наші бабусі, виходить просто незрівнянним у разі поєднання трьох інгредієнтів: ароматних грибів, ніжної перловки і густої сметани. Про те, як його приготувати, читайте далі…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати грибний суп з перловкою
1. Сушені гриби гарненько промиваємо в проточній воді, вичищаючи з них весь пісок і бруд. Потім промиті гриби і перлову крупу ТМ “Жменька” замочуємо в окремих мисочках в холодній воді на кілька годин, найкраще на ніч.
2. Гриби разом з водою, в якій вони замочувалися, переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Шумівкою знімаємо всю піну, інакше суп не буде прозорим, і варимо на маленькому вогні хвилин 20. Потім додаємо в суп перловку і варимо ще півгодини.
3. Тим часом овочі очищаємо від лушпиння. Моркву і цибулю обсмажуємо на олії до рум’яної скоринки. Сиру нарізану картоплю додаємо в суп і варимо 10 хвилин.
4. У суп додаємо зажарку, запашний перець горошком, лавровий лист і сіль. Проварюємо ще 5 хвилин, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 15.
5. Перед подачею до столу в тарілки з грибним супом додаємо сметану і прикрашаємо їх зеленню кропу і / або петрушки.
Смачного!