Перші страви

Юшка з коропа

Юшка з коропа – найпопулярніший суп з рибою. Причому найсмачніший варіант юшки – це приготувати її у казанку на природі. Але навіть приготовлена ​​на плиті домашня юшка може вийти неймовірно апетитною, якщо приготувати її за нашим рецептом…

Інгредієнти:
  • Свіжий короп – 1 кг
  • Пшоно ТМ “Жменька” – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Перець духмяний горошком – 5 горошин
  • Кріп – 1 пучок
  • Лавровий листок – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 4 л

Як приготувати юшку з коропа

1. Рибу очищаємо від луски. Відрізаємо плавники і хвіст. Виймаємо потрухи і зябра. Рибу промиваємо, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і варимо рибний бульйон хвилин 40.

2. Поки вариться рибний бульйон, очищаємо овочі від лушпиння і нарізаємо їх: картоплю великими кубиками, цибулю і моркву кільцями. Крупу Пшоно ТМ “Жменька” замочуємо на 20 хвилин у холодній воді, потім промиваємо.

3. Коли рибний бульйон готовий, витягаємо з нього рибу і охолоджуємо її. Сам бульйон проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо в нього ріпчасту цибулю, пшоно, лавровий лист і перець. Варимо 10-15 хвилин.

4. З захололої риби знімаємо м’ясо з кісток. Додаємо в каструлю м’ясо риби, моркву і картоплю. Варимо на слабкому вогні до готовності. Солимо за смаком, накриваємо кришкою і даємо ще кілька хвилин настоятися.

5. Перед подачею до столу тарілки з юшкою прикрашаємо кропом.

Смачного!