Легкий і неймовірно смачний салат, запозичений у китайської кухні. Його можна готувати з будь-яких інгредієнтів, але один залишається незмінним – рисова локшина …
Інгредієнти: |
|
Як приготувати рисову локшину з креветками
1. Заливаємо окропом рисову локшину ТМ «Жменька», накриваємо кришкою і даємо їй настоятися не більше 10 хвилин. Рисову локшину відкидаємо на друшляк, а воду не виливаємо (вона ще знадобиться).
2. У перця видаляємо плодоніжку і насінну коробочку, і подрібнюємо. Цибулю нарізаємо тонко, півкільцями. Зелень кінзи обполіскуємо і дрібно рубаємо. Часник очищаємо і подрібнюємо в часникодавці.
3. У сотейнику змішуємо соєвий соус, каррі, трохи більше половини рубленої кінзи, часник, лимонний сік, кунжутну олію і 3 ст.л. води, в якій настоювалась рисова локшина. Ставимо на повільний вогонь і проварюємо не більше 3 хвилин, помішуючи.
4. Рисову локшину крупно ріжемо і викладаємо в салатник. Додаємо відварені креветки, решту зелені кінзи, цибулю і перець. Ретельно перемішуємо і поливаємо зверху сумішшю із сотейника. Сверху салат посипаємо чорним насінням кунжуту.
Смачного!