Другі страви

Плов з тунцем і зеленню

Плов с тунцом и зеленью

Якщо вам захотілося покуштувати яку-небудь незвичайну страву, то плов з тунцем і зеленню – саме те що вам потрібно!

Кількість порцій – 4
Час приготування – 30 хвилин
Інгредієнти:
  • Рис Супер Басматі ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Масло вершкове – 30 г
  • Пера зеленої цибулі (нарізані) – 4 шт.
  • Гарячий курячий бульйон – 1,5 склянки
  • Тунець у власному соку або в олії – 425 г
  • Заморожений горошок – 1 склянка
  • Мілко нарізана петрушка – 0,5 склянки
  • Кріп – 0,25 склянки
  • Сік 1 лимона

Як приготувати плов з тунцем і зеленню

1. Розтоплюємо масло у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажуємо цибулю протягом 1 хвилини.

2. Збільшуємо вогонь і додаємо рис Супер Басматі ТМ «Жменька». Готуємо, помішуючи, 1-2 хвилини, поки рис добре не покриється маслом.  

3. Додаємо бульйон. Потім накриваємо сковороду кришкою і готуємо рис з цибулею протягом 12-15 хвилин.

4. Знімаємо кришку і додаємо до рису тунець і горох і всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Тушкуємо всі разом протягом подальших 3-5 хвилин, щоб горох зварився і тунець до кінця прогрівся.

5. Акуратно перемішуємо зелень з рисом, соком і приправляємо за смаком.

6. За бажанням, можна прикрасити плов дольками лимона.

Смачного!