Другі страви

Рулет з рисом та шинкою

Курячі рулетики з рисом, шинкою та сиром – смачна, корисна та поживна страва. Готувати їх нескладно, при цьому вона прикрасить будь-який стіл. І що важливо, із задоволенням буде з’їдена не тільки дорослими, але й дітьми.

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4

Інгредієнти:
  • 4 курячих філе
  • 150 г відвареного рису круглозернистий ТМ «Жменька»
  • 100 г сиру
  • 8 скибочок шинки
  • 150 мл бульйону
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • сіль, перець, свіжа зелень

Як приготувати рулет з рисом та шинкою

1. Круглозернистий рис відваріть та остудіть. Зерна рису ТМ «Жменька» після приготування будуть м’якими та ніжними, але при цьому збережуть форму і забезпечать страві привабливий зовнішній вигляд. Очистіть і подрібніть часник, обсмажте на 1 ст.л. рослинної олії. Промийте та обсушіть зелень, дрібно порубайте. Змішайте рис з сиром, часником і 1 ст.л. зелені. Приправте сіллю і перцем.

2. Розігрійте духовку до 150 С. Куряче філе помийте, просушіть і зробіть горизонтальні надрізи, потім злегка відбийте через плівку.

3. Викладіть на курку шинку та рисову начинку, згорніть у рулетики. Приправте сіллю і перцем, зв’яжіть кухонною ниткою.

4. У сковороді розігрійте рослинну олію, яка залишилася, і обсмажте рулетики з усіх боків. Перекладіть рулетики в змащену вершковим маслом форму для випічки, залийте бульйоном і запікайте в духовці 20 хв. Періодично поливайте рулетики бульйоном. Зніміть нитку, поріжте скибочками і подавайте до столу.

Смачного!