Даніш – це домашні булочки з листкового тіста з заварним кремом і абрикосами. Ця смачна випічка обов’язково сподобається всім домочадцям, а приготувати її дуже легко, швидко і доступно в будь-яку пору року: влітку можна використовувати свіжі абрикоси, а взимку – консервовані
Інгредієнти: |
Для тіста:
Для начинки:
Для заварного крему:
Для фруктової глазурі:
|
Як приготувати даніш з абрикосами
1. Готуємо листкове дріжджове тісто. Для цього в 1/3 склянки теплої водо розводимо дріжджі і всипаємо 1 ч ложку цукру. Жорнове цілозерне борошно ТМ “Жменька” змішуємо з сіллю, рештою цукру і рубимо з маслом.
Порада! Борошно з маслом можна перетерти руками, не допускаючи сильного розм’якшення масла. Але найкраще взяти заморожене масло і натерти його на тертці в борошно.
2. Потім у дріжджову воду вливаємо яйце і добре розбовтуємо виделкою. Додаємо теплу воду в борошняну масу і замішуємо гладке тісто. При необхідності додаємо кілька столових ложок води або трохи борошна.
3. Готуємо заварний крем: збиваємо яєчні жовтки з цукром. Потім молоко нагріваємо і не доводячи до кипіння робимо маленький вогонь. Поступово вливаємо збиті жовтки, постійно помішуючи віночком. На повільному вогні варимо до загустіння, безперервно помішуючи і не доводячи до кипіння.
4. Тісто розгортаємо і вирізаємо з нього основи будь-якої форми (краще всього квадратної).
5. Основи з тіста перекладаємо на деко, змащене вершковим маслом. На кожному шматочку тіста робимо по центру поглиблення за допомогою склянки
6. Кожну основу змащуємо заварним кремом і прикрашаємо половинками абрикосів у поглибленнях. Випікаємо 15-20 хвилин у духовці при 200 С.
7. У сотейнику розігріваємо абрикосовий джем і воду і чекаємо, поки загусне. Потім змащуємо кожен даниш кулінарним пензликом фруктовою глазур’ю. Зверху прикрашаємо мигдалем.
Смачного!