Випічка

Даніш з абрикосами

Даніш – це домашні булочки з листкового тіста з заварним кремом і абрикосами. Ця смачна випічка обов’язково сподобається всім домочадцям, а приготувати її дуже легко, швидко і доступно в будь-яку пору року: влітку можна використовувати свіжі абрикоси, а взимку – консервовані

Інгредієнти:
Для тіста:
  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне ТМ “Жменька” – 3 склянки
  • Вершкове масло – 200 г
  • Свіжі дріжджі – 25 г
  • Яйце – 1шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 3 ч.л.
  • Тепла вода – 1 склянка
Для начинки:
  • Яйце – 1 шт
  • Вершкове масло для смащування
  • Абрикоси – 0,5 кг
Для заварного крему:
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Ваніль – за смаком
Для фруктової глазурі:
  • Гаряча вода – 25 мл
  • Абрикосовий джем – 4 ст.л.
  • Мигдаль – для прикраси

Як приготувати даніш з абрикосами

1. Готуємо листкове дріжджове тісто. Для цього в 1/3 склянки теплої водо розводимо дріжджі і всипаємо 1 ч ложку цукру. Жорнове цілозерне борошно ТМ “Жменька” змішуємо з сіллю, рештою цукру і рубимо з маслом.

Порада! Борошно з маслом можна перетерти руками, не допускаючи сильного розм’якшення масла. Але найкраще взяти заморожене масло і натерти його на тертці в борошно.

2. Потім у дріжджову воду вливаємо яйце і добре розбовтуємо виделкою. Додаємо теплу воду в борошняну масу і замішуємо гладке тісто. При необхідності додаємо кілька столових ложок води або трохи борошна.

3. Готуємо заварний крем: збиваємо яєчні жовтки з цукром. Потім молоко нагріваємо і не доводячи до кипіння робимо маленький вогонь. Поступово вливаємо збиті жовтки, постійно помішуючи віночком. На повільному вогні варимо до загустіння, безперервно помішуючи і не доводячи до кипіння.

4. Тісто розгортаємо і вирізаємо з нього основи будь-якої форми (краще всього квадратної).

5. Основи з тіста перекладаємо на деко, змащене вершковим маслом. На кожному шматочку тіста робимо по центру поглиблення за допомогою склянки

6. Кожну основу змащуємо заварним кремом і прикрашаємо половинками абрикосів у поглибленнях. Випікаємо 15-20 хвилин у духовці при 200 С.

7. У сотейнику розігріваємо абрикосовий джем і воду і чекаємо, поки загусне. Потім змащуємо кожен даниш кулінарним пензликом фруктовою глазур’ю. Зверху прикрашаємо мигдалем.

Смачного!