Випічка

Фокачча з розмарином

Фокачча з розмарином – неймовірно смачний і простий італійський хліб, в основі якого цілозерне борошно, свіжий ароматний розмарин і золотиста оливкова олія. Цей італійський хліб ідеально підходить для середземноморської дієти.

Інгредієнти:
  • Цілозерне жорнове пшеничне борошно ТМ “Жменька” – від 4,5 до 5 склянок
  • Тепла вода – 2,75 склянки
  • Активні сухі дріжджі – 2,5 ч.л.
  • Крупна морська сіль ТМ “Salute di Mare” – 2 ч.л., і трохи солі для посипання зверху
  • Свіжий подрібнений розмарин, і трохи для посипання зверху – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 1/3 склянки і 2 ст.л.

Як приготувати фокаччу з розмарином

1. Дріжджі розпускаємо в 4 ст. л теплої води. Просіяне цілозерне пшеничне борошно ТМ “Жменька” змішуємо з крупною морською сіллю, вливаємо воду з дріжджами і решту води з оливковою олією.

2. Замішуємо м’яке тісто і ставимо його підходити в тепле місце, поки не збільшиться в 2 рази. Ємність з тістом закриваємо харчовою плівкою.

3. Робочу поверхню підпилюємо борошном і викладаємо тісто. Вимішуємо його хвилин 5-10.

4. Змащуємо оливковою олією деко. Викладаємо на нього тісто. починаючи від центру, натискаючи пальцями, розподіляємо тісто по деку. Ні в якому разі не потрібно тягнути тісто! Накриваємо зверху рушником і ставимо так в тепле місце ще на 45 хвилин.

5. Скроплюємо тісто, що піднялося, оливковою олією і придавлюємо його пальцями, воно має бути не рівне, а горбисте. Накриваємо знову рушником і ставимо в тепле місце ще на 30 хвилин.

6. Рвемо листочки розмарину. Рівномірно розподіляємо листочки по тісту. Вдавлюємо кожен листочок пальцями в тісто. Посипаємо тісто зверху крупною морською сіллю і відразу ж ставимо деко в духовку. Зменшуємо температуру до 220°С і випікаємо 25-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.

7. Змащуємо ще гарячий корж оливковою олією.

8. Змащуємо оливковою олією деко. Розрізаємо готову Фокаччу на шматочки і подаємо на стіл в якості теплого закуски чи замість хліба

Смачного!