Випічка

Пиріг кіш

Кіш – це відкритий пиріг родом з Франції, приготований з тіста, заливки з яєць і молока і зі шматочками смачної грудинки. Про те, як приготувати пиріг кіш, читайте далі…

Інгредієнти:
На 12 порцій:
  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне Органічне ТМ “Жменька” – 250 г
  • Копчена грудинка – 300 г
  • Вершкове масло – 75 г
  • Холодна вода – 3 ст.л.
  • Сметана – 150 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Тертий сир – 3 ст.л.
  • Топчені зубчики часнику – 2 шт.
  • В’ялені помідори – 8 шт.
  • Душиця – щіпка
  • Сіль – за смаком

Як приготувати пиріг кіш

1. З жорнового цілозерного борошна ТМ “Жменька”, вершкового масла, холодної води і дрібки солі замішуємо еластичне тісто. Формуємо його в кулю і відправляємо в холод на 30 хвилин.

2. Тим часом сир розтираємо зі сметаною і яйцями, додаємо третину тертого сиру, часник, нарізані помідори, нарізану грудинку, душицю і сіль. Всю начинку гарненько перемішуємо.

3. Тісто розгортаємо в тонкий пласт, вистеляємо на деко і зверху викладаємо всю начинку. Посипаємо сиром, що залишився, і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 30 хвилин.

Смачного!