Випічка

Пиріг зі шпинатом

Буває таке, що хочеться якоїсь солоної випічки, але совість не дозволяє їсти борошняне. Не варто впадати у відчай, адже існує пиріг зі шпинатом, яке не просто нешкідлива для фігури, а навіть сприяє розщепленню жирів в організмі!

Інгредієнти:
На 8 порцій:
  • Крупа Пшоно ТМ “Жменька” – 200 г
  • Шпинат – 2 жмені
  • Куряче філе (відварене) – 150 г
  • Курячий бульйон – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.
  • М’який сир – 100 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Рубана петрушка – 1 ст.л.
  • Рубана зелена цибуля – 1 ст.л.
  • Сир – 100 г
  • Сіль – за смаком

Як приготувати пиріг зі шпинатом

1. Крупу Пшоно ТМ “Жменька” промиваємо в проточній воді і відправляємо в каструлю. Заливаємо водою і бульйоном, доводимо до кипіння, солимо за смаком і варимо до готовності або поки вся рідина не випарується.

2. Пшоно викладаємо у змащену форму для випікання, збризкуємо соняшниковою олією і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці хвилин 10-12, таким чином ми готуємо основу для пирога.

3. Поки пшоно випікається в духовці, розтираємо сир з яйцями, молоком і третиною нетертого сиру (приблизно 50 г). Додаємо до начинки петрушку і зелену цибулю. Все перемішуємо.

4. На коржик з пшона викладаємо шпинат, потім нарізане відварене куряче філе, і зверху – сирну начинку. Посипаємо тертим сиром і випікаємо 20-30 хвилин при 180 С.

Смачного!