Буває таке, що хочеться якоїсь солоної випічки, але совість не дозволяє їсти борошняне. Не варто впадати у відчай, адже існує пиріг зі шпинатом, яке не просто нешкідлива для фігури, а навіть сприяє розщепленню жирів в організмі!
Інгредієнти: |
На 8 порцій:
|
Як приготувати пиріг зі шпинатом
1. Крупу Пшоно ТМ “Жменька” промиваємо в проточній воді і відправляємо в каструлю. Заливаємо водою і бульйоном, доводимо до кипіння, солимо за смаком і варимо до готовності або поки вся рідина не випарується.
2. Пшоно викладаємо у змащену форму для випікання, збризкуємо соняшниковою олією і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці хвилин 10-12, таким чином ми готуємо основу для пирога.
3. Поки пшоно випікається в духовці, розтираємо сир з яйцями, молоком і третиною нетертого сиру (приблизно 50 г). Додаємо до начинки петрушку і зелену цибулю. Все перемішуємо.
4. На коржик з пшона викладаємо шпинат, потім нарізане відварене куряче філе, і зверху – сирну начинку. Посипаємо тертим сиром і випікаємо 20-30 хвилин при 180 С.
Смачного!