Увечері якраз до речі був би шматочок теплого кексу. З пропонованим рецептом ви з легкістю приготуєте чудовий ситний кекс з корисного борошна з цукатами і горіхами.
Кількість порцій – 8
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати кекс з цукатами і горіхами
1. Яйця збиваємо з цукром до утворення пінистої маси.
2. У масу потроху вливаємо олію, продовжуючи збивати. Сухофрукти нарізаємо невеликими шматочками.
3. Жорнове цілозерне борошно ТМ «Жменька», соду, сухофрукти, горіхи (можна подрібнити, а можна додати в цілому вигляді), терту шкірку лимона, молоко змішуємо до однорідності, викладаємо тісто в змазану олією і присипану борошном або товченими сухарями форму. Випікаємо кекс 65-75 хвилин.
4. Подаємо кекс охолодженим, нарізавши на порційні шматки, до чаю. Можна перев’язати кекс ніжними атласними стрічками.
Смачного!