Закуски

Перець фарширований гречкою і тунцем

Фарширований перець – це швидкий і смачний варіант підкріпити сили. До того ж, нафарширувати перець можна будь-якими інгредієнтами залежно від смаків і побажань. Наприклад, корисною гречкою та ароматним тунцем…

Інгредієнти:
  • Болгарський перець – 6 шт.
  • Гречана крупа в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 2 пакетика
  • Консервований тунець – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сушений орегано – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Тертий сир – 100 г

Як приготувати перець фарширований гречкою і тунцем

1. Пакетики з гречаною крупою ТМ «Жменька» опускаємо в киплячу підсолену воду (2-3 літри) і відварюємо до готовності крупи або поки вона не займе весь обсяг пакетика. Потім виделкою піддягаємо пакетик за петельку, даємо стекти зайвій воді і розриваємо його за спеціальною лінією, гречку висипаємо в тарілочку.

2. Болгарські перці промиваємо під проточною водою, розрізаємо на половинки і вирізаємо хвостики та серцевину.

3. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до золотистості. Перекладаємо її в тарілку з гречкою, додаємо тунець і орегано, перемішуємо до однорідності. За смаком додаємо трохи солі і перцю.

4. Половинки болгарського перцю начиняємо гречкою з тунцем. Викладаємо їх у форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на 10 хвилин. Потім виймаємо, посипаємо тертим сиром і відправляємо ще на 5-10 хвилин у духовку до розплавлення сиру.

Смачного!