Рис для різотто Арборіо 1000 г/500 г

Рис для різотто Арборіо 1000 г/500 г

Рис для ризотто АрбориоРис для різотто Арборіо – найпопулярніший сорт італійського рису. Широке напівпрозоре зерно рису Арборіо після приготування набуває кремоподібного вигляду, вбирає смак і аромат інших складових страви. Бархатиста структура та ніжний вершковий смак – це візитна картка рису Арборіо.

Тому цей рис є найпопулярнішим рисом для приготування істинно італійської страви – різотто.

Адже тільки цей сорт рису містить потрібний крохмаль (Амілопектин), який, звільняючись під час приготування різотто, надає страві елегантний і витончений смак.

Великі білі зернаЗерна рису Арборіо білосніжного кольору, округлого розміру (всупереч його належності до довгозернистих сортів рису) і значно перевершують по величині зерна інших видів рису.

Арборіо надає бархатисту структуру готовим стравам
У процесі варіння зерна рису Арборіо виділяють велику кількість крохмалю – стають бархатистими і ніжними, а рис набуває кремоподібного вершкового вигляду і вбирає смак і аромат інших складових страви.
Серце Італії в кожному зернятку рису Арборіо

В процесі приготування рис Арборіо в 2 рази збільшується в розмірі, при цьому зерна стають більшими з чітко вираженою білою серединкою і напівпрозорими краями. Кажуть, що в кожному зернятку рису Арборіо ТМ “Жменька” можна побачити серце Італії. Правда чи ні – переконайтеся в цьому самі.

В рисі Арборіо ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин
Завдяки сучасним технологіям виробництва і бережної шліфовки в рисі Арборіо ТМ «Жменька» збережено максимум корисних речовин:
  • 33% вітаміну В1
  • 17% фосфору
  • 11% магнію
Без ГМО
Рис Арборіо вирощений без використання генно-модифікованих організмів.
Контроль якості на всіх етапах виробництва

Рис Арборіо ТМ “Жменька” проходить контроль якості на всіх етапах виробництва.

Безпеку рису гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000

 

В рисі Арборіо ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин:

Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г рису Арборіо:

Показник
На 100 г
% від GDA*
Калорійність354 ккал17,7 %
(Енергетична цінність)(1481 кДж)
17,7 %
Білки6,7 г13,4 %
Жири1,5 г2,1 %
Вуглеводи78,5 г29,1 %

Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в рисі Арборіо:

Показник
на 100 г
% від РДН **
В10,46 мг32,9 %
В94,30 мг2,1 %
РР1,45 мг6,1 %
Магній32,6 мг10,9 %
Фосфор132,9 мг16,6 %
Залізо0,3 мг2,2 %
Цинк1,6 мг10,7 %

 

* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій

** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.

 

Як приготувати рис Арборіо ТМ «Жменька»:

рис всипати в киплячу воду з розрахунку 1:2
довести до кипіння і посолити за смаком
варити на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин

 

Рис