Другі страви

Курка фарширована рисом

Готуючи новорічний стіл, не забудьте про м’ясні вишуканості. Приготуйте апетитну курку фаршировану рисом, чорносливом і грибами і ваші близькі будуть просто у захваті!

Час приготування курки фаршированої рисом – 2 години
Інгредієнти:
  • Курка – 1 шт
  • Рис “Відбірний” ТМ “Жменька” – 2/3 склянки
  • Чорнослив – 100 г
  • Печериці – 100 г
  • Заморожена cпаржева квасоля – 100 г
  • Сіль
  • Перець
  • Паприка
  • Куркума
  • Рослинна олія

Як приготувати курку фаршировану рисом

1. Рис  довгозернистий “Відбірний” ТМ “Жменька” промиваємо в холодній воді і відварюємо до напівготовності в підсоленій воді. Чорнослив запарюємо, зливаємо воду, просушуємо, нарізаємо шматочками. Змішуємо рис з чорносливом. Трохи солимо.
2. Курку промиваємо, просушуємо. Змішуємо спеції і прянощі з олією і натираємо ними курку. Фаршируємо тушку рисом з чорносливом. Зашиваємо курку або скріплюємо зубочистками, солимо і перчимо. Гриби чистимо і розрізаємо навпіл, квасолю розморожуємо.
3. Викладаємо курку у форму, змащену олією. Навколо розподіляємо гриби, квасолю і збризкуємо їх рослинною олією. Запікаємо при температурі 180°С протягом 1,5 годин. Подаємо з листям салату і помідорами черрі.

Смачного!