Другі страви

Курка з гречкою під сметанним соусом

Курка з гречкою під сметанним соусом – нічого незвичайного в інгредієнтах, а виходить дійсно дуже смачно!

Інгредієнти:
  • Куряче філе – 4 шт.
  • Гречана крупа ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Цибулина – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ч.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Сметана – 150 г
  • Молоко – 100 мл
  • Зелень (наприклад, петрушка) – пучок

Як приготувати курку з гречкою під сметанним соусом

1. Гречану крупу ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.

2. У сковороді змішуємо соєвий соус, молоко і сметану. На середньому вогні прогріваємо соус, ні в якому разі не доводячи його до кипіння! Як тільки він «підійде» до закипання, моментально зменшуємо вогонь до мінімуму і прогріваємо соус ще 3 хвилини, постійно помішуючи. Потім вимикаємо вогонь, подрібнюємо петрушку і вмішуємо її в соус.

3. Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо. Прожарюємо його в сотейнику до золотистого кольору. Тим часом, цибулину очищаємо і нарізаємо кільцями. Після готовності курки, додаємо в сковороду кільця цибулі і обсмажуємо до рум’яності.

4. Додаємо в сотейник соус і кілька столових ложок води. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 10-15 хвилин.

5. На порційні тарілки викладаємо відварену гречку і зверху – курку зі сметанним соусом. Подаємо до столу.

Смачного!