Ліниві голубці запозичені з польської кухні, які відрізняються від звичних голубців лише меншими зусиллями при приготуванні
Інгредієнти: |
Для соусу:
|
Як приготувати ліниві голубці
1. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо: морквину натираємо на крупній тертці, цибулю – дрібно нарізаємо. Потім обсмажуємо їх до рум’яної скоринки на сковороді з рослинною олією (приблизно 1-2 ст.л.).
2. Круглозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці, і охолоджуємо.
3. Капусту нарізаємо дрібною соломкою, потім розрізаємо навпіл (соломка повинна вийти короткою).
4. В мисочці змішуємо м’ясний фарш, відварений рис, капусту і зажарку. Вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перець, вимішуємо однорідне тісто. Потім формуємо з нього котлетки.
5. У сковороді розігріваємо 2-3 ст.л. рослинної олії і злегка обсмажуємо в ній котлети з обох боків до рум’яності (не до повної готовності).
6. Підсмажені голубці викладаємо у глибоку форму для випічки і заливаємо соусом з усіх інгредієнтів. Відправляємо голубці в розігріту до 180 С духовку на 45-60 хвилин.
Смачного!