Другі страви

Ліниві голубці

Ліниві голубці запозичені з польської кухні, які відрізняються від звичних голубців лише меншими зусиллями при приготуванні

Інгредієнти:
  • Капуста – 0,5 качана
  • Свинячий фарш – 600 г
  • Круглозернистий рис ТМ «Жменька» – 5 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Рослинна олія – 4-5 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
Для соусу:
  • Томатний сік – 0,4 л
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль, перець – по дрібці

Як приготувати ліниві голубці

1. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо: морквину натираємо на крупній тертці, цибулю – дрібно нарізаємо. Потім обсмажуємо їх до рум’яної скоринки на сковороді з рослинною олією (приблизно 1-2 ст.л.).

2. Круглозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці, і охолоджуємо.

3. Капусту нарізаємо дрібною соломкою, потім розрізаємо навпіл (соломка повинна вийти короткою).

4. В мисочці змішуємо м’ясний фарш, відварений рис, капусту і зажарку. Вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перець, вимішуємо однорідне тісто. Потім формуємо з нього котлетки.

5. У сковороді розігріваємо 2-3 ст.л. рослинної олії і злегка обсмажуємо в ній котлети з обох боків до рум’яності (не до повної готовності).

6. Підсмажені голубці викладаємо у глибоку форму для випічки і заливаємо соусом з усіх інгредієнтів. Відправляємо голубці в розігріту до 180 С духовку на 45-60 хвилин.

Смачного!