Другі страви

Запечений рис з сиром фета та зернами гранату

Якщо ви хочете спробувати приготувати рис не тільки в мультиварці або каструлі, то у вас є відмінна можливість поекспериментувати. Запечіть рис за цим рецептом з сиром, зернами гранату, і ця страва стане улюбленою на вашому столі. Крім того, ви заощадите багато часу, бо втручатися в приготування не потрібно – просто чекати, відпочивати, а потім насолоджуватися смаком корисної їжі!

Інгредієнти:
  • 0,5 склянки волоських горіхів
  • 0,75 склянки зерен гранату (приблизно половина великого гранату)
  • 0,75 склянки оливок без кісточок
  • 0,5 склянки оливкової олії
  • 0,25 склянки нарізаної свіжої м’яти
  • 0,25 склянки нарізаної свіжої петрушки
  • 1 стакан 100% гранатового соку
  • 1 зубчик часнику, дрібно роздавленого
  • морська сіль і мелений перець
  • 2 склянки рису Басматі ТМ «Жменька»
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 0,75 чайної ложки морської солі
  • 10 гілочок м’яти
  • 230 г сиру фета, нарізаного кубиками по 0,5-1 см

Як приготувати запечений рис з сиром фета та зернами гранату

1. Розігрійте духовку до 350 градусів. Обсмажте на дечці волоські горіхи до золотистого кольору 5-8 хвилин. Остудіть та порайте.

2. Приготуйте гранатову патоку. Для цього склянку 100% гранатового соку варіть в маленькій каструльці на повільному вогні 40 хвилин, поки 50% рідини не випарується. Готова патока повинна бути в’язкою.

2. Змішайте горіхи, насіння гранату, нарізані великими шматочками  маслини, оливкову олія, м’яту, петрушку, подрібнений часник і 1 столову ложку гранатової патоки. Заправте морською сіллю і перцем.

3. Змішайте рис басматі, порублене вершкове масло і морську сіль у формі для випічки 33 * 22 см. Залийте 3,5 склянками води. Зверху покладіть гілочку м’яти, щільно закрийте фольгою та запікайте при температурі 450 градусів до тих пір, поки рис не стане м’яким і вода не вбереться. Орієнтовно 30-35 хвилин.

4. Достаньте з духовки та витягніть м’яту, спушіть рис вилкою.

5. На рис викладіть шматочки сиру фети, суміш з горіхів та зерен гранату, маслин, масла, м’яти тощо. Поставити в духовку ще на 8-10 хвилин поки сир фета не підрум’яниться.

Смачного!