Перші страви

Гречаний суп з грибами

Варіантів приготування супів з грибами безліч. Один з найбільш апетитних, що поєднує ніжну гречку з ароматними грибами, можна приготувати за наступним рецептом…

Інгредієнти:
  • Крупа Гречана Ядриця ТМ “Жменька” – 0,5 склянки
  • Гриби свіжі – 300 г (або сушені гриби – 60 г)
  • Вода – 2 л
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт. (можна замінити двома ложками томатної пасти)
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Густа сметана – за смаком
  • Рослинна олія для зажарювання

Як приготувати гречаний суп з грибами

1. Якщо у Вас сушені гриби, їх потрібно спочатку гарненько промити в проточній воді, потім замочити мінімум на годину в холодній воді, щоб вони набухли. Потім варити суп будемо в цій же воді. Якщо у Вас свіжі гриби, їх нарізаємо пластами. Потім овочі очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо (картоплю краще нарізати соломкою).

2. На сковороді розкалюємо рослинну олію, обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо до неї гриби. Обсмажуємо їх поки вони не випустять весь сік. Після цього додаємо в сковороду моркву і помідор (або томатну пасту). Масу перемішуємо і тушкуємо до випаровування всієї рідини.

3. У цей час у каструлю набираємо воду і доводимо її до кипіння. Спочатку додаємо картоплю. Як тільки вода закипить повторно, додаємо в каструлю гречану крупу ТМ “Жменька”, все перемішуємо і варимо 10 хвилин.

4. Відправляємо в каструлю весь вміст сковороди, додаємо сіль, спеції. Варимо до готовності. Перед виключенням вогню додаємо в суп подрібнену зелень.

5. Перед подачею до столу в розлитий по тарілках суп додаємо сметану.

Смачного!