Перші страви

Грибний суп з перловкою

Справжній грибний суп з перловкою, який готували в дитинстві наші бабусі, виходить просто незрівнянним у разі поєднання трьох інгредієнтів: ароматних грибів, ніжної перловки і густої сметани. Про те, як його приготувати, читайте далі…

Інгредієнти:
  • Крупа перлова ТМ “Жменька” – 0,5 склянки
  • Сушені гриби – 150 г
  • Вода – 2,5 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець духмяний горошком – 3 горошини
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Рослинна олія для зажарки
  • Зелень – за смаком
  • Густа сметана – за смаком

Як приготувати грибний суп з перловкою

1. Сушені гриби гарненько промиваємо в проточній воді, вичищаючи з них весь пісок і бруд. Потім промиті гриби і перлову крупу ТМ “Жменька” замочуємо в окремих мисочках в холодній воді на кілька годин, найкраще на ніч.

2. Гриби разом з водою, в якій вони замочувалися, переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Шумівкою знімаємо всю піну, інакше суп не буде прозорим, і варимо на маленькому вогні хвилин 20. Потім додаємо в суп перловку і варимо ще півгодини.

3. Тим часом овочі очищаємо від лушпиння. Моркву і цибулю обсмажуємо на олії до рум’яної скоринки. Сиру нарізану картоплю додаємо в суп і варимо 10 хвилин.

4. У суп додаємо зажарку, запашний перець горошком, лавровий лист і сіль. Проварюємо ще 5 хвилин, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 15.

5. Перед подачею до столу в тарілки з грибним супом додаємо сметану і прикрашаємо їх зеленню кропу і / або петрушки.

Смачного!