Салати

Рисовий салат у дині

Рисовый салат в дыне

Літні салати з дині, кавуна та ягід привернуть вашу увагу своєю доступністю, легкістю приготування, оригінальністю смакових сполучень з ароматними сортами рису.

Інгредієнти:
  • 1 маленька диня
  • 100 г рису Жасмін ТМ «Жменька»
  • 150 г шинки
  • 100 г зелених оливок
  • Декілька каперсів
  • 1 пучок свіжої м’яти
  • 3–4 ст.л. оливкової олії
  • Половинка лимона
  • Червоний гострий перець
  • Сіль, перець за смаком

Як приготувати рисовий салат у дині

1. Диню розріжте навпіл. Очистіть її від кісточок і круглою ложкою виріжте з м’якоті кульки. Відваріть рис Жасмін ТМ «Жменька» в злегка підсоленій воді. Остудіть його, викладіть на велике плоске блюдо. Аромат готового рису Жасмін зробить ваш фруктовий салат ще більш пікантним і цікавим.

2. Вимийте червоний гострий перець, розріжте його і приберіть кісточки. Наріжте перець дрібними шматочками. Шинку наріжте дрібними кубиками. Змішайте всі підготовлені інгредієнти і додайте оливки і каперси.

3. Приготуйте заправку: приправте 3-4 ст.л. оливкової олії сіллю і перцем і додайте лимонний сік. Добре все перемішайте. Полийте заправкою салат і злегка розмішайте.

4. Перед подачею на стіл викладіть салат в дві порожні половинки дині і прикрасьте страву листочками м’яти.

Смачного!