Найчастіше більшість людей використовує гречку у вигляді простого гарніру, однак ця корисна і неймовірна смачна крупа здатна на більше! Приготувавши гречаний десерт, Ви отримаєте класичне поєднання продуктів з одним-єдиним винятком: гречкою. Яку ж родзинку вона привносить у десерт, дізнайтеся самі …
Інгредієнти: |
На 4 порції:
|
Як приготувати гречаний десерт
1. Гречану крупу ТМ “Жменька” відварюємо до готовності, потім додаємо в неї 50 г вершкового масла і перемішуємо.
2. Кашу перекладаємо в глибоку миску, вбиваємо курячі яйця, додаємо жорнове цілозерне борошно, розпушувач, порошок какао, цукру і сіль. Суміш перемішуємо і пюруємо, підливаючи порціями молоко (100-170 мл), до отримання однорідного тіста, схожого на бісквітне.
3. Тісто викладаємо на вистелене папером для випікання деко і випікаємо близько 15 хв при 180 °.
4. Гречаний “бісквіт” виймаємо з духовки і звертаємо рулетом.
5. Для крему мелені волоські горіхи заливаємо 100 мл молока, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. 200 г вершкового масла збиваємо з цукровою пудрою і з’єднуємо з горіховою сумішшю.
6. “Бісквіт” намазуємо кремом і поміщаємо в холодильник.
7. Подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками, і прикрасивши консервованими фруктами.
Смачного!