У період Успенського посту приготуйте пісні медові пряники і насолодіться справжнім медовим ароматом. А цілозерне борошно додасть випічці злаковий смак і користь цільного зерна пшениці.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати медовий пряник
1. Цукор і мед змішати з водою і олією і підігріти в каструлі на слабкому вогні до повного розчинення. В трохи остиглу суміш ввести соду, какао (каву). Додати горіхи, сухофрукти, родзинки.
2. Цілозерне пшеничне борошно ТМ “Жменька” змішати зі спеціями і додати його стільки, щоб тісто по своїй консистенції нагадувало густу сметану.
3. Форму для запікання змастити олією і присипати борошном. Викласти тісто завтовшки близько 1 см, випікати 35-40 хвилин при 180-200°С в залежності від потужності духовки.
4. Пряники в процесі випічки повинні піднятися. Готовність перевіряти дерев’яною зубочисткою. Перш ніж вийняти пряники з форми, дати їм охолонути.
Смачного!