Випічка

Млинці з житнього борошна

Блины из ржаной муки

Цілозерне житнє борошно відмінно підходить для млинцевого тіста, дуже багате амінокислотами, клітковиною й іншими вітамінами. Тісто з житнього борошна легко замішується і виходить без грудочок, а самі млинці з такого борошна дуже корисні і підходять для дієтичного харчування.

Інгредієнти:
  • Борошно житнє цілозерне ТМ “Жменька” – 2 склянки
  • Молоко –  500 мл
  • Олія рослинна – 2 ст. л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Дріжджі швидкодіючі – 0,5 пакет.
  • Цукор-пісок  – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Як приготувати млинці з житнього борошна

1. 400 мл молока підігріваємо, додаємо до нього сіль, цукор і швидкодіючі дріжджі

2. Всипаємо все житнє цілозерне жорнове борошно ТМ “Жменька”. Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце приблизно на 20 хвилин

3. Жовтки відділяємо від білків. У мисочці підігріти молоко, що залишилося, додаємо в нього олію і жовтки, добре перемішуємо.

4. Додаємо цю суміш в тісто, добре перемішуємо і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

5. Білки збиваємо до білої піни. Додаємо в тісто і акуратно перемішуємо.

6. Випікаємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Смачного!