Цілозерне житнє борошно відмінно підходить для млинцевого тіста, дуже багате амінокислотами, клітковиною й іншими вітамінами. Тісто з житнього борошна легко замішується і виходить без грудочок, а самі млинці з такого борошна дуже корисні і підходять для дієтичного харчування.
Інгредієнти: |
|
Як приготувати млинці з житнього борошна
1. 400 мл молока підігріваємо, додаємо до нього сіль, цукор і швидкодіючі дріжджі
2. Всипаємо все житнє цілозерне жорнове борошно ТМ “Жменька”. Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце приблизно на 20 хвилин
3. Жовтки відділяємо від білків. У мисочці підігріти молоко, що залишилося, додаємо в нього олію і жовтки, добре перемішуємо.
4. Додаємо цю суміш в тісто, добре перемішуємо і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
5. Білки збиваємо до білої піни. Додаємо в тісто і акуратно перемішуємо.
6. Випікаємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного!